top of page

Mastermind pro udržitelný byznys: obecné informace

Co vám setkání přinese? Je potřeba se na něj nějak připravit a kdy proběhne další? Přečtěte si, jak probíhá facilitované Mastermind pro členy Změny k lepšímu a jak setkání hodnotí účastníci.

Už teď se můžete přihlásit na:

Cílem mastermind setkání je vzájemně se obohacovat informacemi pod vedením zkušeného facilitátora z Q Designers a sdílet zkušenosti a know-how v diskrétním prostředí. Někteří z členů již mají s formátem zkušenost. Co na koncept říkají?



Jak probíhá Mastermind setkání?

  1. Každý z účastníků má 3 minuty na popis vlastního problému a položení jedné konkrétní otázky, na kterou hledá odpověď.

  2. Následně mají ostatní účastníci prostor 3 minuty na to, aby jeden po druhém odpověděli (poradili, sdíleli zkušenosti, kontakty).

  3. Nechceme rozpoutat diskuzi, ale získat maximum inspirace od ostatních. Proto striktně po 3 minutách následuje odpověď dalšího z účastníků.

  4. Pokud nemá účastník k otázce co říct, může předat slovo dál.

  5. Každý by si měl dělat zápis vlastních postřehů. Zároveň účastníkům poskytneme obecný zápis, který nebude pro zachování diskrétnosti dál šířen.

  6. Na konci si každý odnese množství inspirace nebo rovnou návrhy řešení vlastního problému a zároveň pomáhá s řešením ostatním.

Jak správně formulovat otázku na mastermind?

Nejlepší odpovědi od ostatních dostanete, když krátce popíšete situaci, a pak položíte otevřenou otázku jednou větou. Například:

Popis situace

Jsme malá firma a mnoho toho děláme intuitivně. Nevíme, kudy se vydat v rámci plnění kritérií S a G. V rámci E jsme se již posunuli: šetříme energií a vodou, třídíme odpad. Ale co dál? Můžeme sepsat spotřeby do reportu, ale ty má přece každý jiné.

Otevřená otázka jednou větou

Jak máme vyhodnotit, zda si vedeme dobře nebo špatně?


Máte zájem se setkání mastermind zúčastnit, ale nejste členem Změny k lepšímu? Staňte se jím! ◀️


bottom of page