top of page

ESG Akademie LIVE 13. 2. 2023 (Reportáž)

Po úspěšném říjnovém eventu jsme pro absolventy a absolventky našeho online vzdělávacího programu ESG Akademie uspořádali již druhé setkání ESG Akademie Live. Absolventi i absolventky spolu s experty a expertkami videokurzu řešili zajímavá témata a hojně se diskutovalo jak u kulatého stolu, tak i nad kávou a koláčem.



Z našich expertů opět nechyběl Lukáš Ferkl z EnviTrail, Ondřej Ptáček z PwC a nově se přidala také Markéta Vinkelhoferová z Fair & Bio pražírny a organizace TESSEA.


Témata byla velmi různorodá - od zavádění elektromobility ve firmě, hledání způsobů propojení neziskové organizace zabývající se odolností krajiny se světem firem, přesvědčování vedení o důležitosti ESG, implementaci ESG kritérií v rámci dodavatelského řetězce až po problematiku sestavení prvního ESG reportu.


Za který konec ESG uchopit? Podle Lukáše Ferkla je důležité se na zavádění ESG kritérií podívat i z hlediska nákladů a stanovit si dosažitelné cíle. Uvědomit si, že jedna velikost nesedí všem v závislosti na odvětví a velikosti firmy. Ondřej Ptáček dále radí provést materiality assessment, tedy stanovit si témata důležitá pro danou organizaci a dále s nimi pracovat. Markéta Vinkelhoferová se svými praktickými zkušenostmi z mikro/malé firmy nabádá podívat se dovnitř organizace a zhodnotit, čemu se v oblasti ESG již věnuje v rámci běžného fungování a alokovat si interní kapacity.


Ne nadarmo se říká, že trpělivost růže přináší. I během našeho setkání z několika stran zaznělo “Chce to trpělivost, je to proces.” Každá změna s sebou nese nové výzvy a příležitosti a u zavádění ESG kritérií tomu není jinak.


Jste absolventem ESG Akademie a rádi byste na příští setkání dorazili? Další akci plánujeme na květen 2023 a dáme vám o ní vědět prostřednictvím emailu, našeho newsletteru a na sociálních sítích. Pokud jste videokurzem zatím neprošli, můžete začít studovat ještě dnes.




bottom of page