top of page

Ženy změny: Markéta Fučíková

Další díl seriálu Ženy Změny o ženách, které v Česku dělají změny k lepšímu na poli udržitelnosti a najdete je také pod střechou naší iniciativy. 💚 Dnes o Markétě Fučíkové z Nadace Partnerství.



Srdce finanční a personální ředitelky Nadace Partnerství bije pro občanskou společnost a péči o přírodu. Z malé pětičlenné nadace na konci turbulentních 90. let spoluvytvořila rodinu 55 zaměstnanců, kteří stojí za osvětovými a vzdělávacími aktivitami, jako je iniciativa Sázíme budoucnost, Adapterra Awards nebo Strom roku. Vlastní zkušenost se skloubením práce a výchovy tří dětí ji přivedla k vytvoření nadační školky. Jejím prostřednictvím má nadace cestu k udržení spolupráce s matkami i otci na rodičovské.

Praxi z Česka předává do dalších evropských států, ve kterých řídí finance skupiny šesti nadací Environmental Partnership Association. Díky této organizaci rozvíjí jedinou evropskou soutěž zaměřenou na ochranu a péči o stromy a krajinu, Evropský strom roku. Do posledního ročníku se zapojilo 14 států.


Nadace Partnerství za dobu své existence podpořila více jak 3600 projektů částkou téměř 450 mil Kč. Základním kamenem jejich udržitelnosti je partnerství místních komunit, s veřejnou správou a byznysem. Tuto hodnotu chce Markéta Fučíková rozšířit v Česku i díky spolupráci s firmami a jednotlivci ve Změně k lepšímu.

bottom of page