top of page

Ženy změny: Lucie Mádlová

Už pár týdnů jsme se ve Změně chystali odstartovat nový seriál o ženách, které v Česku dělají změny k lepšímu na poli udržitelnosti a najdete je také pod střechou naší iniciativy. 💚 Máme velkou radost, že vám dnes můžeme představit první díl a s ním i Lucie Mádlová z Asociace společenské odpovědnosti.

Když byla s půlroční dcerou na mateřské dovolené, rozhodla se založit Asociaci společenské odpovědnosti. Dodnes stojí v jejím čele jako výkonná ředitelka. Poslední roky je jednou z nejvýraznějších českých tváří, které naplňují pro mnoho lidí stále abstraktní termín “společenská odpovědnost” řadou konkrétních aktivit.


Do Česka přivedla například akci Giving Tuesday - Světový den dárcovství, která je přímým protipólem k nákupnímu šílenství Black Friday. A v Asociaci právě rozjíždí e-shop s udržitelnými dárky Nakup na Dobro, který ukazuje, že například firemní dárky už dávno nemusí být jen propisky a klíčenky, a že mohou mít pozitivní dopad na společnost i přírodu.


V neposlední řadě stála Lucie Mádlová a Asociace společenské odpovědnosti také u zrodu Změny k lepšímu. A kde vidí v Česku největší potenciál pro změny k lepšímu? V inovacích, spolupráci mezi lidmi, přírodou a planetou, a také zapojení byznysu, především ve změně myšlení velkých hráčů směrem ke skutečné udržitelnosti.

bottom of page