top of page

Ženy změny: Lenka Heuerová

Další díl seriálu Ženy Změny o ženách, které v Česku dělají změny k lepšímu na poli udržitelnosti a najdete je také pod střechou naší iniciativy. 💚 Dnes o Lence Heuerové z Fair Venture.

Obrátit svůj život o 360° a z práce v korporátu se vrhnout do vlastního podnikání, kde pomáhá spojit udržitelnost, správné řízení lidí a zdravou firemní kulturu. To je v kostce příběh Lenky Heuerové, která spoluzaložila a stojí v čele Fair Venture.

„Chceme-li podnikat a žít kvalitně na planetě i za 100 let, musíme transformovat své myšlení, životní filozofii i podnikatelské strategie v tzv. udržitelné,” říká Lenka. „Transformaci” sama dobře zná. Když opouštěla kariéru v korporátu, doplnila svých dvacet let zkušeností práce pro zahraniční i české firmy kurzem coachingu a dnes pomáhá těm, kdo se ve svých společnostech snaží razit cestu udržitelnosti. Lenka jim pomáhá tak, aby jejich práce nebyla jen snahou pár jednotlivců, ale stala se součásti firemní kultury a přirozeným procesem, který dává smysl celému týmu. Lenka také zasedá v porotě Green Brands, mezinárodní společnosti, která prokazatelně udržitelným firmám uděluje EU certifikovanou značku Green Brands. Se svými zkušenostmi pomáhala například posunout udržitelné procesy v Sonnentoru, nebo nastavit správnou komunikaci v Hello Bank a Biopekárně Zemanka. A kde vidí Lenka Heuerová v Česku největší potenciál pro změny k lepšímu? „Každý dobře fungující proces je jako hodinový strojek, jedno kolečko pohání druhé a celkově to vytváří úžasný výkon. V procesu udržitelnosti vidím v posledních dvou letech obrovský posun u mnohých firem a lídrů v chápání jeho podstaty a nevyhnutelnosti, postoj spotřebitelů jde také dobrým směrem. Poslední kolečko, které se zadrhává, je podpora státu. Tam jsou velké rezervy, ale i potenciál pro to, aby se otázky udržitelného rozvoje staly klíčovým tématem celé společnosti.



bottom of page