top of page

Tři knížky, které vám změní léto k lepšímu

Prázdniny jsou tu! Ať už plánujete vyrazit někam do hor nebo se budete jen tak povalovat na zahradě, vytipovali jsme pro vás pár knih, s nimiž nebudete nudit ani při těch nejdelších letních večerech. 🌞

S KÝM SE V LÉTĚ VÁLET NA DECE?

S Jennifer Ackerman a Genialitou ptáků: víte, že holubi rozpoznávají lidské tváře, že si vrány umí vyrábět nástroje, se kterými i cestují a že sojky využívají machiavelistických taktik, když ukradnou jídlo a chtějí ho schovat před ostatními? 🦅 Geniální knížka o životě ptáků, jak ho neznáte.


S Peterem Wohllebenem a Tajným životem stromů: stromy mají paměť, komunikují mezi sebou, pečují o své staré a nemocné sousedy - a to je jen výsek toho, co se děje pod zelenými korunami, ukryto pohledům. 🌲 Procházka lesem už pro vás po přečtení této knihy nikdy nebude stejná.


S Michaelou Holečkovou a O městech a lidech: procestujte Česko od Aše až po Hrčavu a navštivte regiony svázané s příběhy lidí, kteří chtějí ze svých domovin udělat místa, kde se žije lépe. ✅ Navazují na zapomenutou historii, revitalizují vodní toky, pořádají sousedské slavnosti, nebo otevírají venkovní galerie. 33 míst, které vám ukáží Česko jinak.


Zaujala vás některá z knížek? Napište do Kmene udržitelnosti, půjčíme vám ji! 😉

bottom of page